Kom je bij ons werken?

XAchterhoek KooktX

Achterhoek Kookt 2 november:

Regionale producten geven horecavak extra elan

De Achterhoek is een onderscheidende foodregio met markante producenten, innovatieve teelten, en spraakmakende horeca. Hoogste tijd voor een evenement waarop dit alles te ervaren is. Achterhoek Kookt laat je kennismaken met de mooiste producten en bijbehorend culinair vakmanschap. De bezoeker kan deelnemen aan masterclasses, demo’s en wedstrijden op 2 november 2022 in de DRU in Ulft.

Op Achterhoek Kookt kun je van 13.00 tot 20.00 uur kijken naar kookwedstrijden, allerlei bijzondere producten proeven en kennismaken met trends in de horeca. Geen streek in Nederland met zoveel bijzondere kazen of wijnen. De teelt van pompoenpitten, geroosterd of als olie, heeft de landelijke pers gehaald. En wat te denken van de bijzondere graansoorten die internationaal in de prijzen vallen.

Wil je je kennis en vaardigheden verdiepen, dan kun je een masterclass volgen over trendy onderwerpen: waarom is fermenteren een verrijking voor elke keuken, wat is Dutch Cuisine met zijn nadruk op plantaardig, streek, duurzaam en seizoensgebonden, maak je eigen unieke worst, zo word je een perfecte barista, hoe fotografeer je eten, waar staan we met puur Achterhoeks bier, het succesverhaal van Achterhoekse wijnen, en nog veel meer.

Wie wordt Chef Achterhoek Food?

Achterhoek Kookt is voor de serieuze liefhebber van gastvrij eten, van enthousiaste thuiskok tot (aankomend) horecaprofessional. Juist in een tijd waarin het vinden van personeel lastig is, wil Achterhoek Kookt laten zien dat de horeca een mooie bedrijfstak is, zeker als je met regionale producten kunt werken. En dat je met je vakmanschap kan bijdragen aan duurzamer en gezonde voeding. Vier topkoks geven het voorbeeld bij de verkiezing van de Chef Achterhoek Food. Ze krijgen een black box met duurzame Achterhoekse producten met als opdracht daar in één uur iets origineels mee te maken.

Burgemeesters koken

Ook de burgemeesters van Aalten, Bronckhorst en Winterswijk gaan koken met de beste producten uit hun gemeente. Jongere horecatalenten kunnen laten zien wat ze kunnen in de wedstrijd Horecatalent Kok of Horecatalent Gastheer/gastvrouw. Meedoen kan na inschrijving via de website www.achterhoekkookt.nl

Het Metzo College geeft een praktijkles waarmee de bezoeker zich weer even in de schoolbanken voelt. En Nel Schellekens van het Keunenhuis in Winterswijk Woold laat zien hoe aandacht voor de duurzame, regionale keuken de creatieve kok extra mogelijkheden geeft. Meekoken is mogelijk.

Het Festival van het Smakelijke leven in de Achterhoek

Achterhoek Kookt is het culinaire onderdeel van Het Festival van het Smakelijke Leven in de Achterhoek, een samenwerking van de Stichting Horecatalent Achterhoek, Leader en Smaakacademie Achterhoek. Zo wordt ook onderwijs betrokken en werken we samen aan ‘Achterhoek Food’: duurzamer, gezond en als het kan van eigen grond.

Toegang is gratis. Bezoekers kunnen dan de wedstrijden bezoeken, producten proeven en kennis maken met producenten. Of lezingen volgen die op het festival plaatsvinden. De masterclasses kosten € 15,00. Om persoonlijke aandacht te kunnen geven is er een maximum van 12 tot 15 deelnemers per masterclass.

Meer informatie en aanmelden: www.achterhoekkookt.nl

Scroll to top