Wijn en wild combineren: zo doe je dat
Wild staat bekend om zijn uitgesproken smaak. Om die smaken optimaal tot hun recht te laten komen, is de keuze van de juiste wijn essentieel. Maar hoe maak je die perfecte combinatie? Tijdens de Wild Avonden in het Ouhrlokaal laat Wijnhandel Schoemaker zien hoe wijn en wild elkaar kunnen versterken.

Rode wijn en wild
Een klassieker is rode wijn bij wild. Een elegante Pinot Noir met zijn zachte fruittonen combineert bijvoorbeeld prachtig met ree, terwijl een krachtige Syrah de intense smaak van hert versterkt.
Witte wijn bij lichtere wildgerechten
Niet iedereen denkt eraan, maar ook witte wijn kan uitstekend passen bij wild. Een houtgerijpte Chardonnay kan bijvoorbeeld heerlijk zijn bij fazant of eend, omdat de romige tonen mooi aansluiten bij de rijke smaken van het vlees.
0.0 wijnarrangement
Steeds meer mensen kiezen bewust voor alcoholvrij. Gelukkig zijn er tegenwoordig uitstekende 0.0 wijnen die een volwaardige smaakbeleving bieden. Tijdens de Wild Avonden wordt ook dit arrangement aangeboden, zodat iedereen mee kan genieten van de combinaties.
Meer dan proeven: beleven
Wat de ervaring bijzonder maakt, is dat Wijnhandel Schoemaker zelf aanwezig is om de wijnen toe te lichten. Gasten horen de verhalen achter de flessen, ontdekken waarom een bepaalde wijn bij een gerecht past en beleven zo een avond die niet alleen culinair, maar ook leerzaam is.
Ervaar het tijdens de Wild Avonden
Wil jij ontdekken hoe bijzonder wijn en wild combineren kan zijn? Tijdens de Wild Avonden in het Ouhrlokaal geniet je van een 5-gangen wildmenu met bijpassend wijnarrangement. Een avond waarin smaken, verhalen en sfeer samenkomen.
Reserveer jouw plek en beleef de perfecte combinatie van wijn en wild.