Aan tafel bij het Schaftlokaal

Nieuws, verhalen & inspiratie

Wijn en wild: de perfecte combinatie

Wijn en wild combineren: zo doe je dat Wild staat bekend om zijn uitgesproken smaak. Om die smaken optimaal tot hun recht te laten komen, is de keuze van de juiste wijn essentieel. Maar hoe maak je die perfecte combinatie? Tijdens de Wild Avonden in het Ouhrlokaal laat Wijnhandel Schoemaker

Lees verder

5 redenen om een wildmenu te proberen dit najaar

5 redenen om een wildmenu te proberen dit najaar De herfst en winter zijn de seizoenen waarin de keuken rijker, warmer en intenser wordt. Een wildmenu is daar het ultieme voorbeeld van. Nog nooit een wildmenu geprobeerd? Hier zijn vijf redenen waarom het najaar hét moment is om jezelf culinair

Lees verder

Pubquiz Ulft sluit Gelderse Dag af

Zaterdag 27 september 2025 vieren we Gelderse Dag bij DRU. Overdag proef je tijdens Smaak & Ontdek de streek, ’s avonds gaat het los met de Pubquiz in het Schaftlokaal. Ben je op zoek naar een gezellige pubquiz in Ulft met teams, muziek- en beeldrondes én prijzen? Dan zit je

Lees verder

Koken met seizoensgroenten en eetbare bloemen uit de Achterhoek

Eten met de seizoenen is niet alleen duurzaam, maar ook smaakvoller. Groenten en kruiden die op dat moment groeien, hebben meer smaak, minder kilometers afgelegd en passen perfect bij het seizoen. In de Achterhoek is er een rijk aanbod aan seizoensgroenten en zelfs eetbare bloemen die je gerechten nét dat

Lees verder

Wild eten in de Achterhoek | Traditie en verfijning

Wild eten in de Achterhoek: meer dan een traditie Wie de Achterhoek in de herfst bezoekt, merkt meteen hoe de seizoenen hier geleefd worden. De bossen kleuren warm oranje en rood, de dagen worden korter en de keukens vullen zich met rijke geuren van stoofpotten en gebraden vlees. Wild eten

Lees verder
Vegan Plantaardig eten Achterhoek

De basis van plantaardig koken: tips, inspiratie en recepten

Plantaardig koken is populairder dan ooit. Steeds meer mensen ontdekken hoe lekker, gezond en creatief het kan zijn om groenten, peulvruchten en granen de hoofdrol te geven in de keuken. Of je nu volledig vegan wilt eten, een dagje zonder vlees probeert of gewoon nieuwe smaken wilt ontdekken: met de

Lees verder